BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 16, 2011

kuih rayer..:)

    Assalamualaikum semua pembaca2 blog kt sini..hari ni aq ad topik menarik nk kongsikan dgn korg semua..sebelum tu,sy nk ucapkan  terima kasih kt my special bf sbb masukkan pic kt blog ni..td time bukak blog,n terperasan plak ad pic kt entry yg sy post smlm..thanks taw encik bf..nnti edit cantik2 lg blog sy erk..hehehe..:)

    ok,berbalik pd tajuk entry kt atas tu..sebelum ni,aq ad post about kuih semperit kan??tp tu aq google ikot resepi dlm internet la..so,kali ni aq nk cite about kuih rayer yg brjaye aq buat td tp aq xgune resepi dlm internet pon..resepi semperit kali ni aq add value sket gune bahan2 laen..nk tahu resepi x??pm me after u tgk2 pic kuih rayer aq kt bwh2 tu nnti kay..

    aq buat ni pon sbb ma bising2 sbb kuih rayer dah habis..dah habis??xdela,sblum ni aq dah buat berbalang2 semperit ni tp phm2 la org kt umh ni..belum sempat rayer,dorg buat kuih rayer tu mcm makanan harian lpas wktu berbuka..manenye x habes kan..kikiki..adoi,nk gelak pon ader..

    okelah,korg tgk la pic2 kuih rayer yg aq buat ni kay...ma aq duk masak lauk kt dapur,aq plak memenuhkan mase buat semperit ni..hikhik..


                   
bersepah x??hikhikhik..maaf kalo agak bersepah yer..buzy buat kuih..haha




ni plak time tabur manik2 coklat warna warni tu..nk bg nmpak seri kuih la katekan




ni plak yg dah siap ditabur manik tp blom bakar lagi la..



ni lak yg dah siap dibakar..then,aq pindahkan kuih ni kt dlm balang kt ats yg cumil sket tu..hehe:)



oke,yg ni pon same..yg dah siap dibakar..abaikan biskut kacang kt sebelah tu yer..tu biskut kacang yg x menjadi..kehkehkeh..

okelah tawan2 cemua..cmne??ok x kuih semperit yg aq buat??or ad ape2 yg patot ditambah lagi??hehe..kalo nk resepi gtaw la yer..pas ni slow2 nk buat kuih bunga cina lak..tatatititutu..



0 comments: